Vela Luka – Ostrov Korčula
Facebook
Novinky z ostrova Korčula

Plněné papriky na chorvatský způsob

Kuchyně země, kam jezdí k moři miliony Čechů, se skládá z chutí mnoha regionů. V každém z nich se vaří trochu jinak a dějiny jejich kulinárních vlivů sahají hluboko do historie.

Recept na  Plněné papriky

Příprava 20 minut, vaření 20 minut, pečení 30 minut, porce pro 4 osoby

Suroviny:

• 4 velké papriky

• 3 lžíce oleje

• 1 cibule

• 500 g směsi mletého hovězího a vepřového

• 50 g rýže

• sůl

• pepř

• sladká paprika

• 1 vejce

• 150 g sýra: eidam, gouda

Postup:

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Papriky podélně rozřízneme napolovic a vybereme semínka. Pekáč nebo hlubší plech vymažeme lžící oleje. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

2. V hlubší pánvi rozehřejeme zbylý olej, orestujeme na něm cibuli, přidáme mleté maso, rýži a společně opečeme, vařečkou rozmačkáváme větší kusy mletého masa.

3. Směs stáhneme z plamene, dochutíme solí, pepřem a paprikou.

4. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Maso s rýží a cibulí promícháme s vejcem, směsí naplníme papriky.

5. Papriky vložíme do pekáče a zapékáme je podlité trochou vody asi 20 minut. Pak je ozdobíme strouhaným sýrem a zapečeme dalších 10 minut.

 iDNES.cz, Autor: Ilona Smetanová