Vela Luka – Ostrov Korčula
Facebook
Novinky z ostrova Korčula

Námořnické rizoto

Máme pro Vás následující recept pro inspirací, co byste o příští dovolené na Jadranu měli ochutnat a to námořnické rizoto.

Ingredience: 300 g rýže, 200 g olihní, 200 g mušlí, 200 g menších raků, 1 dl olivového oleje, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 40 g másla, 200 g rajčat, 1,5 dl bílého suchého vína, sůl, pepř, petrželka.

Na oleji se do zlatova osmaží drobně nakrájená cibule, přidá se na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné nakrájené mušle a raci. Vše se osmaží, k tomu se přidají oloupaná nakrájená rajčata. Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatnímu, přidáme víno a dusíme.

V případě potřeby trochu podlijeme, hotové osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku.