Vela Luka – Ostrov Korčula
Facebook
Novinky z ostrova Korčula

Chorvatské recepty: Zelenina z pánve

Postup přípravy chorvatského receptu.

Zeleninu očistíme. Cibuli, pórek a česnek nakrájíme na kolečka. Papriky nakrájíme na nudličky, cuketu a lilek na kostky.

V pánvi rozehřejeme olej. Přidáme cibuli, pórek a česnek a restujeme, až vše zesklovatí. Směs osolíme a ochutíme vegetou. Přidáme papriku, opět orestujeme a podlijeme vodou. Zeleninu dusíme do poloměkka. Pak přidáme cuketu a baklažán. Pokud je cuketa nebo baklažán tvrdší, předem je nakrájené krátce povaříme nad parou.

Zeleninovou směs ochutíme oblíbeným kořením, pokud chceme, můžeme přidat i chilli pro pikantnost a dodusíme doměkka.

Zeleninu z pánve podáváme samostatně nebo jako přílohu k masu, těstovinám nebo jen smaženici. Více